Ιστορικό

H εταιρεία ΙΤΑ ΑΕ ιδρύθηκε το 1988 με σκοπό την αξιοποίηση της σημαντικής γνώσης και εμπειρίας των ιδρυτών και των συνεργατών της στα πεδία της εφαρμοσμένης μηχανικής και της χρηματοδότησης και διαχείρισης έργων. Το 1996 η ΙΤΑ απορρόφησε τη μελετητική εταιρεία EUROEN A.E. , ειδικευμένη σε μελέτες ενεργειακών έργων, κυρίως σχετιζόμενων με ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

Σήμερα ο όμιλος εταιρειών ΙΤΑ έχει καθαρά ενεργειακό προσανατολισμό. Λειτουργεί ως μελετητής, κατασκευαστής και επενδυτής ενεργειακών έργων στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Η εταιρεία δραστηριοποιείται μεταξύ άλλων και στην ανάπτυξη Σταθμών Συμπαραγωγής και δικτύων Τηλεθέρμανσης. Είναι μοναδικός μέτοχος 100% της εταιρείας ΘΕΡΜΗ ΣΕΡΡΩΝ ΑΕ που κατασκεύασε και λειτουργεί την Τηλεθέρμανση της πόλης των Σερρών.

H ΙΤΑ σε συνεργασία με την κρατική εταιρεία πετρελαίου και φυσικού αερίου της Δανίας τη DONG A/S παρείχε υπηρεσίες Συμβούλου στη ΔΕΠΑ και την ASPROFOS σε όλα τα θέματα εγκατάστασης και εκμετάλλευσης φυσικού αερίου στην Ελλάδα.

Στην αιολική ενέργεια, η ΙΤΑ βρίσκεται σε στενή συνεργασία με τις κορυφαίες διεθνώς εταιρείες ανεμογεννητριών για περισσότερο από 15 χρόνια και έχει δημιουργήσει μια δυναμική αγορά για την αιολική ενέργεια στην Έλλαδα που ειναι σε διαρκή ανάπτυξη.

Με την μοναδική και μακρόχρονη εξειδίκευσή της στις επενδύσεις αιολικών πάρκων, η ΙΤΑ ανέπτυξε, σαν κορυφαίος τεχνικός και οικονομικός σύμβουλος στο είδος της, πλήθος αιολικών επενδύσεων, διαδίδοντας την φιλοσοφία και την τεχνολογία της αιολικής ενέργειας και εξασφαλίζοντας την επιτυχία των επενδύσεων σε δυναμικούς πελάτες και επενδυτές. Αναγνωρίζεται πλέον ως ο κορυφαίος Σύμβουλος Αιολικών Επενδύσεων στην Ελλάδα.

Η ΙΤΑ συνεργάζεται επίσης με διάφορους οίκους του Εξωτερικού στο χώρο της ενέργειας και τεχνολογιών περιβάλλοντος , όπως:

  • LOGSTOR Δανίας, εταιρεία κατασκευής προμονωμένων σωλήνων τηλεθέρμανσης.
  • DALSEM Ολλανδίας, εταιρεία κατασκευής θερμοκηπίων σύγχρονης τεχνολογίας.
  • MOKVELD Ολλανδίας, κατασκευαστής εξοπλισμού δικτύων εξόρυξης και μεταφοράς Φυσικού Αερίου και Πετρελαίου.
  • NETAFIM Ισραήλ, κατασκευαστής συστημάτων άρδρευσης και διαχείρησης νερού.
  • TECHEM Γερμανία, Παραγωγή και διαχείριση θερμικής ενέργειας.